вівторок, 11 вересня 2018 р.

Школа гармонійного розвитку "Старт" чекає у бібліотеці.




При Центральній дитячій бібліотеці міста Ізмаїл вже не перший рік працює школа гармонійного розвитку "Старт". Веде заняття з маленькими читачами практикуючий психолог бібліотеки Закржевська Ірина Василівна.
Дошкільний вік надзвичайно важливий для психологічного і соціального розвитку. По-перше, всього лише через рік зміниться соціальний статус- дитина стає школярем. Це призводить до перебудови всієї системи життєвих відносин: у дитини з'являються нові обов'язки, які визначаються тепер не тільки дорослими, але і оточуючими однолітками. Для цього є надзвичайно важливим процес адаптації дитини до нових обставин. На заняттях в школі гармонійного розвитку діти отримують навички соціальної адаптації, розвивають когнітивну сферу (увагу, пам'ять, мислення, уяву) за допомогою психологічних ігор, адже гра є провідним типом діяльності для дошкільнят. За допомогою гри діти не тільки соціалізуються, отримують життєвий досвід, а й навчаються. Враховуючи це, на заняттях створюється сприятлива емоційна атмосфера. Адже позитивний емоційний стан дитини сприяє легшему засвоєнню інформації. Тому школа гармонійного розвитку "Старт" проводить навчальні заняття для успішного розвитку вашої дитини з урахуванням усіх її потреб.
Минулого тижня маленькі "стартівці" освоювали нелегку науку математику. Але нелегка вона були тільки на перший погляд, бо практикуючий психолог бібліотеки вміє побудувати кожне заняття так, щоб воно було максимально комфортним та продуктивним для дитини. Хлопчики та дівчатка не тільки познайомились з цифрами та лічбою, але й зрозуміли, для чого у повсякденному житті нам необхідні цифри.Треба зауважити, що кожне заняття є тематичним та послідовним. Саме завдяки такому підходу діти не перенапружують нервову систему та отримують необхідні адаптаційні та соціальні навички.

Школа гармонійного розвитку "Старт" тісно співпраціє з бібліотекою та книгою, тому щонеділі у читальній залі для малечі проводиться недільний балаганчик "Розумняшки". На розважальних заняттях дітки закріплюють набуті знання за допомогою світової літератури. Для маленьких читачів бібліотекарі разом з психологом готують ігри, конкурси, мультимедійні завдання та розваги.

Вже зараз на базі Центральної дитячої бібліотеки проводиться набір на наступний 2019-2020 навчальний рік до школи гармонійного розвитку "Старт". Запис проводиться за номером 0989028443 ( 9.00 до 17.00).Дайте своїй дитині правильний старт у життя!















Немає коментарів:

Дописати коментар