понеділок, 28 жовтня 2019 р.

У страха великі очі



Недільне заняття групи гармонійного розвитку «Старт» при Центральній дитячій бібліотеці було дуже «жахливе», тому що темою його були дитячі страхи.
Страх - це сигнал, який попереджає нас про загрозу. Страх буває корисним і шкідливим.
Безпечне життя без такої емоції неможливе, адже саме він стримує нас від нерозважливих і небезпечних вчинків. Але у страху є і зворотна сторона, яка руйнує нас: він не дозволяє здійснювати важливі вчинки і змушує відчувати дискомфорт. Саме з цією негативною стороною страху потрібно боротися.
Психолог ЦДБ Ксенія Валентинівна провела декілька ігор, спрямованих на формування позитивної самооцінки, впевненості в собі, виховання доброзичливого ставлення дітей один до одного, розвиток досвіду взаємодії, показала, як зняти психоемоційне напруження, подолати негативні переживання.
Дошколята згадували щось страшенно страшне та веселощами і сміхом проганяли жахи. Подивившись мультик «Крихітка Єнот», діти зрозуміли: часто вони лякаються того, що зовсім не є страшним; а посмішка та друзі завжди допоможуть здолати негатив.
Діти малювали свої страхи, а потім перетворювали їх на щось веселе за допомогою смайликів.
А в кінці малеча отримала медалі за хоробрість!
Нехай діти розуміють, що боятися - це нормально, що нічого ганебного в цих емоціях немає. Однак нездорові страхи треба обов'язково опрацьовувати.  
Все, що необхідно зробити, - це щиро прийняти емоції малюка і повірити, що йому зараз дійсно нестерпно страшно!
Навіть якщо причина його страху - маленька гусінь на тротуарі.
Проявіть розуміння. Важливо показувати дитині, що ми розуміємо його переживання і готові завжди прийти на допомогу. Більше обіймайтеся, розмовляйте з дитиною!
Станьте справжніми приборкувачами страху!












Немає коментарів:

Дописати коментар